Main content

Витамин С в грижата за кожата: всичко, което трябва да знаете

От озаряване до намаляване на признаците на стареене и антиоксидантна защита, витамин C е високо ефикасна съставка в продуктите за грижа за кожата с богата гама от предимства. Има много митове и дезинформация по отношение на витамин C. Научете истината за предимствата на използването на серум с витамин C за кожата ви.
KKiehl’s беше сред първите марки, предлагащи грижа за кожата с витамин C, когато нашите химици стабилизираха 10,5% витамин C в нашия мощен  серум с витамин C. Тази любима на клиентите формула съдържа 12,5% витамин C* и хиалуронова киселина и прониква в по-дълбоките повърхностни слоеве на кожата, за да спомогне за видимото намаляване на линиите и бръчките, свиването на порите, стягането на кожата и озаряването. Благодарение на съдържанието на 10,5% L-аскорбинова киселина и 2% витамин Cg антиоксидантът витамин C в нашата патентована формула остава в кожата до 6 дни.
Научете повече за тази доверена съставка и как да изберете най-добрите продукти с витамин C, които да използвате в ежедневния си ритуал за грижа за кожата.

Типове витамин C в продуктите за грижа за кожата

Чист витамин C

L-аскорбиновата киселина, или чист витамин C, е мощна съставка в продуктите за грижа за кожата, която лесно попива в кожата и започва да действа незабавно. Препоръчвана от дерматолозите съставка, L-аскорбиновата киселина често се използва в анти-ейдж продуктите за грижа за кожата за подобряване на сияйния вид и текстурата на кожата, като същевременно спомага за намаляване на видимостта на фините линии, бръчките и „пачи крак“.

SHOP NOW

Витамин Cg

Витамин Cg, или аскорбил глюкозид, е мощно производно вещество на витамин C, което осигурява антиоксидантна защита и спомага за свеждане до минимум на видимите признаци на стареене. Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate на Kiehl’s съдържа във формулата си 2% витамин Cg, за да спомага за подобряване на ефикасността на ползите от витамин C с времето. Той се съдържа и в популярния сред клиентите хидратант за мъже.

SHOP NOW

Активиран витамин C

Активираният витамин C представлява производно вещество на витамин C от ново поколение, което има висока ефикасност. В нашите формули тази мощна форма на витамин C прониква през повърхността на кожата и е известна с това, че спомага за намаляване на тъмните петна и обезцветяването на кожата. Активираният витамин C е ключова съставка в коректора за тъмни петна и избелващата маска за лице.

SHOP NOW

*С 10,5% чист витамин C и 2% витамин Cg
I Collagen Metabolism. Diegelmann, RF. 5, 2001. Wounds, Vol. 13.
II Topical vitamin C in aging. Colvin, RM and Pinnell, SR. 1996, Clin Dermatol, Vol. 14, pp. 227-234.
III Enzymatic and non-enzymatic antioxidants in epidermis and dermis of human skin. Shindo, Y, et al. 1994. J Invest Dermatol, Vol. 102, pp. 122-124.
IV Double-blind, half-face study comparing topical vitamin C and vehicle for rejuvenation of photodamage. Fitzpatrick, RE. and Rostan, EF. 3, 2002. Dermatol Surg. Vol. 28, pp. 231-236.

Съобщение за ориентация
За най-добро преживяване, моля, обърнете устройството си