Main content

Как да предотвратите и третирате запушените пори

Искате да изчистите запушените пори на носа, брадичката или други области на лицето? Независимо дали кожата ви е мазна, предразположена към акне или суха, могат да се появят запушени пори. Открийте причините за запушване на порите, как можете да помогнете за предотвратяването им и как да третирате запушените пори, когато те се появят.

Кои са най-добрите продукти за грижа за кожата при запушени пори?

Ако запушените пори са един от най-големите ви проблеми с кожата, започнете с ритуал, който може да помогне за предотвратяване и третиране на запушените пори.

Матирайте кожата с тонер за почистване на порите

След почистване забършете с тоник за минимизиране на порите, за да помогнете за отстраняването на мръсотията, повърхностните мазнини или остатъците.

ПАЗАРУВАЙТЕ СЕГА

Намалете видимо порите с маска с глина

Няколко пъти седмично нанасяйте маска с глина за дълбоко почистване, за да детоксикирате кожата и да помогнете за премахването на мръсотията, мазнините и токсините, които могат да причинят запушване на порите.

ПАЗАРУВАЙТЕ СЕГА

Защитете кожата с ежедневен SPF

Дори в облачни дни, UV лъчите могат да увредят кожата, което може да доведе до уголемяване на порите и дразнене. Увреждането от слънцето може дори да причини прекомерно омазняване на кожата, което може да увеличи вероятността от запушване на порите. Използвайте слънцезащитен крем, който не е комедогенен, за да помогнете за защитата на кожата без запушване на порите.

ПАЗАРУВАЙТЕ СЕГА

I Roh, Mr, et al. “Treatment of Enlarged Pores with the Quasi Long-Pulsed versus Q-Switched 1064 Nm Nd: YAG Lasers: A Split-Face, Comparative, Controlled Study.” Laser Therapy, Japan Medical Laser Laboratory, 2011.
II Lee, Sook, Jeong, Park, Li and Seo. “Facial Pores: Definition, Causes and Treatment Options.” American Society for Dermatologic Surgery, Inc. 2016; 42:277-285.
III “Understanding Acne.” National Institutes of Health, U.S. Department of Health and Human Services, 13 July 2017.
IV “How to Unclog Pores: Safe Methods, What to Avoid, and More.” Healthline, Healthline Media.
V “It’s a Guy Thing: Cosmetic Procedures Surge Among Men.” American Academy of Dermatology. 2013.

Съобщение за ориентация
За най-добро преживяване, моля, обърнете устройството си